Onze scholen


Stichting Spinoza Lyceum Amsterdam is een unieke onderwijsorganisatie in Amsterdam met twee bruisende daltonscholen die elk hun eigen karakter hebben. Binnen ons onderwijsconcept staan de kernwaarden van het Daltononderwijs centraal. Vrijheid in gebondenheid, zelfstandigheid, samenwerken, doelmatigheid en reflectie.

Het Spinoza Lyceum

Het Spinoza Lyceum kenmerkt zich door een vriendelijke, open en tolerante sfeer. Met ruim 1250 leerlingen en zo'n 135 medewerkers is het een overzichtelijke school. Je (toekomstige) collega’s zijn betrokken bij hun leerlingen én bij elkaar. Wij vinden het belangrijk dat de leerlingen een breed vakkenpakket krijgen, met veel aandacht voor talen, exacte vakken en kunstvakken. Onze school buit de mogelijkheden van een brede school met gymnasium, atheneum, havo en mavo (vmbo-tl) ten volle uit. In alle afdelingen behalen we goede resultaten.

Spinoza Lyceum            
Peter van Anrooystraat 8
1076 BH  AMSTERDAM
020 5777 444Het Spinoza20first

Het Spinoza20first is een brede scholengemeenschap en een openbare Daltonschool. We bieden verschillende soorten onderwijs aan: atheneum, havo en mavo. Met ingang van het schooljaar 2019-2020 zullen we verder groeien naar een school met vier jaarlagen en ongeveer 500 leerlingen en 45 medewerkers. Binnen ons onderwijs dragen wij zorg voor de opvoeding van jongvolwassenen zonder vrees met belangrijke kennis en vaardigheden voor de toekomst. Leerlingen worden aangemoedigd de wereld met een nieuwsgierige, kritische maar open blik tegemoet te treden zodat directe oordelen en meningen worden uitgesteld.

Spinoza20first              
Martin Luther Kingpark 1
1079 RL  AMSTERDAM
020 7900 300
Meer weten?

Wil je meer weten over het Spinoza Lyceum of het Spinoza20first, neem dan een kijkje op de website van de betreffende school www.spinozalyceum.nl of www.spinoza20first.nl

Zou je graag eens sfeer willen proeven op een van de scholen? Dan nodigen wij je van harte uit voor een kennismaking, zodat je zelf kunt ervaren wat een bijzondere scholen wij hebben. Maak hiervoor wel even een afspraak via het bovengenoemde telefoonnummer van de betreffende school zodat we weten wanneer je komt!